Alla förhållanden och äktenskap börjar med en positiv syn på livet, förhållandet och framtiden. Men det kan gå snett på många sätt. Och ibland är det inte mycket mer att välja på än at skilja sig. Två personer som tillbringar mycket tid tillsammans växer ifrån varandra, får olika mål och meningar med livet och tappar lusten för varandra på olika sätt.

Ingen plats för tolerans om man blir slagen

Den här sajten heter som bekant toleransprojektet och vi är för förståelse och att det alltid bättre att försöka kommunicera och försöka nå förståelse Men det finns en sak som inte kan tolereras under några som helst förutsättningar: våld och misshandel av både fysisk och psykisk karaktär.
Man ska aldrig acceptera att bli misshandlad under några som helst omständigheter. Ingen person har rätt att slå dig eller utsätta dig för trakasserier. En person som är utsatt måste alltid visa att det är oacceptabelt och att det måste upphöra. Gå till polisen om du blir slagen av din partner, oavsett om ni har blivit sams efter bråket eller inte. Och kom ihåg att det aldrig är ditt fel om du blir fysiskt eller psykiskt misshandlad.

Omedelbar skilsmässa enda lösningen

Är du tillsammans med en partner som slår dig så ska du skilja dig omedelbart, oavsett hur trevlig din partner är i vanliga fall. Sprit, andra droger eller någon form av psykisk sjukdom är ingen orsak att släta över en misshandel. Då kommer du garanterat att tappa din självrespekt och ditt liv kommer att tappa styrfart. Skydda aldrig din våldsutövande partner genom att ljuga och hitta på att du har gått in i en dörr eller råkat ut för någon annan olycka. Du måste alltid berätta för familj, släkt, vänner, kollegor och bekanta om du råkat ut för våldsamheter i en relation. Hjälpen finns alltid till hands närmare än du tror! Oavsett situation så är det aldrig, aldrig okej att slå sin partner. Några ursäkter finns helt enkelt inte.

Goda chanser att få vårdnaden

Ligger du i skilsmässa efter att ha blivit misshandlad av pappan till dina barn? Då har du goda chanser att få ensam vårdnad. Då barnets intresse alltid sätts i första hand så har den misshandlade parten alltid en fördel, då det knappast kan vara bra för barnet att vårdas/ha boende hos en våldsam förälder. Våld är en vanlig orsak till att föräldrar (vanligtvis pappor) förlorar vårdnadstvister.
Är du kvinna och utsatt får våld eller hot i en relation? Kontakta Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, Roks. Där kan du få hjälp och stöd. Där kan du också få hjälp av att få kontakt med en kompetent juridisk firma.