Partipolitiker syns flitigt i utomhusreklam. Det är viktigt att synas lika mycket som alla andra politiska partier inför ett val. Den som inte syns finns inte.

Köp utomhusreklam för att synas överallt där människor rör sig på väg till och från arbetet. På väg till affären och när du promenerar eller åker kommunalt så passerar du säkerligen en hel hög med utomhusreklam, inte sant? Lägger du vanligtvis märke till reklamen eller smälter den in i vardagen? Nyöppning av restauranger eller lansering av nya produkter är vanligast.

Inför ett politiskt val poppar det upp utomhusreklam på alla möjliga ställen runt om i landet. Det finns vanlig utomhusreklam på stora, fasta skyltar på busskurer och bussar. Men inför ett val kommer plakaten upp överallt i hela staden. Oavsett om du är gammal nog att rösta, om du bryr dig eller ej, så bombarderas du av reklamen.

Varför är utomhusreklam viktigt?

Utomhusreklam köps av de allra flesta partier inför ett val. Kanske undrar du varför alla partier väljer att satsa extra mycket på utomhusreklam. Eller så tycker du inte att det är konstigt alls. Syns du så finns du, helt enkelt! Reklam kan sägas vara aktiv eller passiv. Reklam som attackerar dig, så som digital reklam, är så klart aktiv.

Reklam i form av annonser i en tidning eller utomhusreklam på en busskur är passiv och inte lika påträngande. Den reklamen upplevs snällare eftersom du själv kan välja att titta på den eller inte. Snällare och mindre påhoppande blir ofta mer positiv.