Ibland ser ödet till att man får ändra om sina planer. Så kan det bli när en vattenläcka upptäcks och kräver omedelbar lägenhetsrenovering i Stockholm.

Semestern hade varit helt fantastisk och både Anna och Peter kände sig utvilade och redo att ta sig an en ny arbetsperiod. De hade haft bilen till flygplatsen vilket innebar att de kunde köra hem så snart väskorna kommit upp på bandet och slippa vänta på en buss mitt i natten.

Anna höll på att hänga av sig ytterkläderna när hon hörde maken svära. Hela golvet var täckt av vatten från diskmaskinen. Sonen måste ha glömt att se till att den var avstängd innan han åkte till Uppsala. Det var bara att börja torka. Att de skulle behöva fixa både väggar och golv var uppenbart.

Oplanerad lägenhetsrenovering

Dagen därpå kontaktade de en firma som skulle komma och se över eländet. Golvet var klickgolv och man kunde se hur vattnet tagit sig in mellan plankorna. Ena väggen hade blivit nedstänkt och tapeten bubblat sig. Hantverkarna bekräftade det paret hade befarat. Golvet behövde tas upp och grunden torkas. Lyckligtvis skulle de bara behöva tapetsera ena väggen.

En rörmokare behövde laga boven i dramat, ett rör som gått sönder. Det enda positiva var att denna gång skulle de själva inte lägga golvet. Med rot-avdraget fanns det ingen anledning att göra jobbet. Det var så skönt att ett så fantastiskt företag, som kunde ta hand om allt, involverades i att renovera lägenheten i Stockholm. Det kändes tryggt.