Om du ska flytta från Stockholm och inte har så stor budget så välj noggrant vad du lägger pengar på. Ett tips är att anlita en firma för flyttstädningen.

Det kostar alltid en del att flytta, och det är mycket arbete med det. Som för så mycket annat så kan man köpa tjänster som underlättar, men som naturligtvis kostar. Om man har riktigt gott om pengar så köper man kanske så mycket sådana tjänster som möjligt, för att slippa det tyngsta arbetet med flytten.

Om man har lite mer tajt ekonomi så får man ta sig en funderare över vad man vill kosta på sig i form av att köpa tjänster. Tipset om du ska flytta är att lägga upp en budget och att försöka hitta de billigaste lösningarna. Du kan köpa flyttlådor och packa själv. Förhoppningsvis har du kompisar som kan hjälpa till att bära på själva flyttdagen. De nöjer sig säkert med hämtpizza och öl som tack.

Flyttstädning ger RUT-avdrag

Att hitta en vän eller släkting som vill ta hand om flyttstädningen för samma ersättning kan vara värre. Det är nog den sak som du gör bäst i att lägga lite pengar på. RUT-avdraget är dessutom fördelaktigt här. Kolla upp med olika firmor i Stockholm vad de erbjuder för pris på flyttstädning. Kolla också vad de fått för recensioner på nätet.

Sen bör du tänka på att kolla om firman du vill anlita ger garanti på städjobbet. En sådan garanti innebär att de fixar eventuella anmärkningar på städningen utan att ta extra betalt.